Quantcast
Channel: Nyheter – Sarpsborg24
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1221

Trådløs dødmannsknapp skal gi færre drukninger

$
0
0

Bård Eker fikk Merket for god design for designet av Fell AS nye trådløse dødmannsknapp.

Mange har druknet fordi de har latt være å bruke dødmannsknappen om bord i båt. Problemet har vært snora, som mange mener hindrer fri bevegelse. Nå mener Fell at de har løst dette med en dødmannsknapp fri for snor.

– Vi gikk først til topps i NM i studentbedrifter med prosjektet i 2013. Da vi ville løfte produktet fra en idé til noe fysisk, var det åpenbart at design var en avgjørende faktor. En dødmannsknapp med snor er meget upraktisk på båt og blir ofte neglisjert, sier daglig leder Christian Frost Røine, som etablerte Fell sammen med Fredrik Eriksen.

Designet var viktig

– For å kunne putte en trådløs sender på folk var det klart at dette måtte skje på brukerens premisser. Fokuset måtte ikke ligge på frykt og det skremmende. Ved å la design spille en viktig rolle håper vi at produktet gir brukeren følelsen av både frihet og trygghet. Dødmannsknappen er på til en hver tid, den er ikke i veien og gjør at du føler deg trygg hvis uhellet først er ute, sier han.

fell _foto_fell-kopi

Ever Design har designet dødmannsknappen som nå er premiert med Merket for god design.

– For et ungt selskap som oss var det utrolig givende å jobbe med Eker Design i Fredrikstad. De har bidratt med raske veier til konkrete resultater, noe som har vært avgjørende for prosjektet. Deres erfaring med plast, valg og sammenstilling av materialer og produksjonsmetoder gjorde det mulig å industrialisere og produsere produktet, sier Røine.

Utviklet ny protokoll

Statistikk fra Sjøfartsdirekoratet viser at syv av ti som omkommer i båtulykker dør av drukning, ofte fordi de havner i vannet uten reell mulighet til å ta seg tilbake til båten. Dermed er det bokstavlig talt livsviktig at en trådløs livline fungerer slik den skal. Det gjør WIMEA.

–  De største utfordringene har vært den trådløse protokollen og den trådløse elektronikken, som er kjernen i produktet. Signalet mellom enheten i båten og enheten som personen i båten bærer, må være 100 prosent robust og stabil. Verken Bluetooth, WiFi eller andre kjente trådløse protokoller er stabile nok for et slikt produkt. Vi har derfor utviklet en egen trådløs protokoll med svært avanserte trådløse algoritmer, som gjør akkurat det vi lover at den skal gjøre, sier han.

2.000 kroner

Den trådløse dødmannsknappen koster naturlig nok langt mer enn den tradisjonelle snora. I butikk må du ut med cirka 2.000 kroner for å bli eier av nyvinningen.

–  Vi har levert en betydelig mengde enheter til det norske markedet i tiden etter lanseringen. Fra nyttår har vi merket en sterk økning i etterspørselen. Vi har fått på plass distribusjon til USA, Tyskland, Italia og Frankrike, og er nå på full fart inn i Sverige og andre land i Europa. Tilbakemeldingene fra forhandlerne er meget gode; salget er godt, produktet har ikke feil og kundene er positive, sier han.

–  Vi er svært takknemlige for å få Merket for god design. Det er en sterk anerkjennelse av mye hardt arbeid og et svært godt team av mennesker. Det betyr veldig mye – spesielt siden dette er det første produktet vi har utviklet, sier Røine.

The post Trådløs dødmannsknapp skal gi færre drukninger appeared first on Sarpsborg24.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1221